Aloesowa pasta do zębów Forever Bright

Posted By on 16 października 2012

Dzięki doskonałym właściwościom bakteriostatycznym miąższu Forever Bright niezwykle skutecznie zapobiega osadzaniu się płytki nazębnej, co zabezpiecza zarówno przed próchnicą, jak i tworzeniem się kamienia. Gojące działanie miąższu Aloe vera powoduje złagodzenie stanów zapalnych i zapobiega nawracającym infekcjom bakteryjnym oraz grzybiczym. Naturalne, bakteriobójcze właściwości miąższu aloesowego zostały w Forever Bright zwielokrotnione przez dodatek propolisu (kitu pszczelego). Forever Bright jest bardzo łagodna dla szkliwa! Miąższ aloesowy, bardzo bogaty w enzymy, ma naturalne właściwości forever brightczyszczące. Nie ma potrzeby dodawania do tej pasty jakichkolwiek materiałów o zbyt szorstkiej konsystencji. Składniki miąższu Aloe vera penetrują wszelkie zakamarki – nawet tam, gdzie nie dociera szczoteczka.

Dzięki właściwościom grzybobójczym i bakteriostatycznym miąższu aloesowego Forever Bright skutecznie zwalcza przykry zapach z ust. Uzyskany efekt świeżości utrzymuje się niezwykle długo. Regularne używanie Forever Bright wyraźnie wzmacnia dziąsła, które stają się jędrne, zdrowe i mniej podatne na urazy, np. spowodowane szczoteczką do zębów lub hydropulserem. U osób ze skłonnością do stanów zapalnych kieszonek okołozębowych sytuacja
ulega znacznej poprawie, co może wspomóc leczenie w gabinecie stomatologicznym.

Forever Bright powinno się myć zęby rano, wieczorem i po każdym posiłku. W celu jak najlepszego wykorzystania dobroczynnych właściwości miąższu aloesowego najlepiej jest myć zęby dwukrotnie: raz dla oczyszczenia ich powierzchni z osadu oraz zanieczyszczeń i natychmiast drugi raz – dla zadbania o dziąsła i przeciwbakteryjną ochronę śluzówek oraz przestrzeni międzyzębowych. Jeżeli wymagana jest fluorowa profilaktyka przeciwpróchnicza, należy
poradzić się stomatologa co do częstotliwości używania fluorowych preparatów ochronnych.

Zawiera propolis pszczeli
Wzmacnia i chroni dziąsła
Nie zawiera fluoru

About The Author

Comments

Comments are closed.